Винарнатa е основана през 2005-та година на място носещо името "Малката звезда" близо до град Харманли в Югоизточна България от д-р Стефан Ангелов и неговите партньори.
"Звездата" представлява античен търговски кръстопът свързан с търговията на вино в древността. Традицията е запазила през вековете името на местността и дори днес фронтално  пред винарната е разположен кръстопът с пет лъча и звездовидна форма. Историческата харизма и перфектните тероарни и климатични характеристики на региона инспирират идеята за винарна у д-р Ангелов. Решение му е подкрепено от негови приятели монаси от българския мастир в Атон,Света Гора, които споделят с него "мечтата" си за едно "чисто бългаско вино". Така историята започва...      Още Омир пише, че траките са знаменити майстори на "магическо вино". Винарна "Малката звезда" е продължител на ортодоксалните традиции от миналото - на тракийската мистерия на виното, запазвайки уникалния характер на региона, финния стил и чар на местността, осигурявала в древността толкова качествени вина, че се превърнала в търговски кръстопът единствено и само по тази причина.
      Днес винарната следва традицията на древните майстори на виното по българските земи. "Малката звезда" разполага с подземна изба за отлежаване и стареене на виното, бутилираща линия, лаборатория и дегустационна, както и с уникална атмосфера за гостите желаещи да почувсвуват "магията на виното".
Нашата винарна притежава висококачествени лозя , събиращи слънчевата светлина на Източната Тракийска Низина и вдишващи чистия въздух на планината Сакар - предпоставка и гаранция за хай-клас вина. Винените серии "Енигма", "Света Гора", "Experience" и "Harmony" са перфектни.

      Избата е екипирана с модерна технология за производството на елитни чевени и бели вина притежаващи стил и префиненост, произвеждани при строг контрол върху качеството на гроздето. Капацитета на винарната е в рамките на 220 - 230 тона грозде и продуцира 130-150 хиляди бутилки вино годишно. Подземната изба помещава 400 бурета от френски, български и американски фин дъб. Винарна "Малката звезда" е фокусирана върху производството на лимитирани серии вина с високо качество.
И професионалните дегустатори и любителите на виното могат да усетят във винените серии на винарна "Малката звезда" цялата магия на винената традиция достигнала през хилядолетията до наши дни. Посетителите на винарната могат да преминат през целия процес - от подземието с аромат на дъб и хармония до вкусовата вакханалия на нашите вина в дегустационната. Натуралната избена влага, редовете бурета, подземното ехо са само част от една запомняща се обиколка из нашата винарна.